Barcelona

Els llibres de text s'encareixen en el primer any d'aplicació de la llei del llibre

És el moment de comprar els llibres per al curs vinent i els pares es troben que s'han apujat. Són molts factors els que ho provoquen. Aquesta vegada els preus estan liberalitzats i això vol dir que cada establiment té llibertat per fixar el preu final. Les grans superfícies, per les seves estratègies comercials, poden vendre els llibres a preu de cost, però les llibreries més petites no s'ho poden permetre. El gremi de llibreters ja s'ha queixat de competència deslleial, però les editorials asseguren que a la llarga els preus aniran a la baixa.

Actualitzat
Buscant una rebaixa dels preus, la nova llei del llibre diu que els preus finals havien de ser lliures, un fet que no agrada ni a llibreters ni a editorials. Ara, aquestes han de posar un preu base a partir del qual cada comerç afegeix el percentatge de benefici que vol obtenir i que, alhora, li ha de permetre ser competitiu a la seva zona.

Les grans superfícies han optat per una altra opció per atraure compradors: vendre els llibres a preu de cost. En alguns casos, s'ofereixen regals i la possibilitat d'encarregar els llibres per tenir-los a punt per a començament de curs. En qualsevol cas, competència desigual entre grans i petits, que ja tenen un tracte diferent per part de les editorials.

Des del gremi d'editors es continua pensant que la nova normativa farà baixar en un futur el preu dels llibres de text allà on no hi ha grans superfícies.
Anar al contingut