Els lletrats del Parlament, durant una reunió de la Mesa el mes de setembre passat (ACN)
Els lletrats del Parlament, durant una reunió de la Mesa el mes de setembre passat (ACN)

Els lletrats rebutgen la fórmula de JxCat de delegació de vot dels diputats processats

Actualitzat

Els lletrats del Parlament consideren que el vot exercit per delegació és susceptible de ser invalidat i, per tant, la fórmula de delegació del vot de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull proposada per Junts per Catalunya podria no ser vàlida.

Una fórmula que la majoria independentista de la mesa del Parlament havia acceptat aquest dilluns a la tarda, després de desestimar les peticions de reconsideració de Ciutadans, el PSC i el PP.

De tota manera, el president, Roger Torrent, havia demanat un informe als lletrats sobre aquesta qüestió, com l'hi havia demanat el PSC. Els socialistes -igual que Cs i els populars- creuen que la fórmula no és vàlida i han presentat un recurs al Constitucional perquè declari nul·les les delegacions de vot.

 

 

Aquest dimarts a les 12 es torna a reunir la mesa del Parlament que estudiarà l'informe dels lletrats, que no és vinculant. En principi, a les 3 de la tarda s'hauria de reprendre el debat de política general que es va suspendre la setmana passada.

JxCat manté la posició

Després de l'informe dels lletrats, fonts de Junts per Catalunya han assegurat a TV3 que hi ha "un acord amb una delegació de vot aprovada per la Mesa" i que es mantenen en els mateixos termes que "fins ara".

ARXIVAT A:
JxCatProcés catalàCarles PuigdemontJordi SànchezJordi TurullJosep Rull
Anar al contingut