Els lletrats del Parlament dubten que el reglament permeti una investidura telemàtica

El diputat electe de JuntsxCat Jordi Turull demana prudència i recorda que el TC va validar la reforma del reglament que lletrats i oposició havien qüestionat

Actualitzat

Els lletrats del Parlament tenen un criteri poc favorable a una investidura telemàtica.

Ahir van fer una primera reunió per acostar posicions i veuen complicat fer una interpretació del reglament que faciliti una investidura de Puigdemont a distància. En tot cas consideren que s'ha de reformar el reglament. Els lletrats, però, no n'han elaborat cap informe oficial, perquè encara no els ho han demanat, com confirmava avui el lletrat major del Parlament, Antoni Bayona.

"Estem estudiant diversos temes que poden passar. No estem preparant cap informe, perquè encara no tenim cap encàrrec."

La petició, la podria fer la mesa d'edat, amb la qual els lletrats s'han reunit avui al matí per preparar la sessió de constitució, o algun grup parlamentari. De fet, el PSC ha anunciat al migdia que té intenció de demanar-lo. 

Qui sí que n'han elaborat un primer informe són els serveis jurídics del govern espanyol, que consideren que el reglament del Parlament no preveu una presentació no presencial del candidat que ha de ser investit i afegeixen que l'essència del debat parlamentari comporta que tots els diputats hi estiguin presents.

Turull demana prudència

L'exconseller i candidat de JuntsxCat Jordi Turull, a través del seu compte de Twitter, avui, ha demanat prudència abans de sentenciar que la investidura ha de ser presencial sí o sí, i ha recordat què va passar amb la recent reforma del reglament del Parlament.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut