Barcelona

Els lletrats del Parlament declaren que van advertir dels riscos de desobeir el Constitucional

Primeres diligències en la causa que investiga Carme Forcadell per haver autoritzat a tirar endavant el procés constituent

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres han començat al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) les primeres diligències en la causa on hi ha investigada la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, per haver autoritzat que es tirés endavant el procés constituent. L'exsecretari general de la mesa del Parlament Pere Sol i el lletrat major Antoni Bayona han estat els primers a declarar com a testimonis davant la magistrada Maria Eugènia Alegret.

En la seva declaració, els responsables jurídics del Parlament han explicat que van decidir de "motu proprio" presentar davant la mesa un informe jurídic advertint de l'obligació d'aquesta d'impedir qualsevol iniciativa que desobeís el Tribunal Constitucional, instants abans que la presidenta de la cambra permetés votar el full de ruta independentista.

La magistrada ha volgut interrogar Pere Sol i Antoni Bayona en relació amb la sessió del 27 de juliol passat, quan Forcadell va permetre la votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent, malgrat la prohibició del Tribunal Constitucional de prendre cap decisió sobre aquesta qüestió.

Forcadell està citada com a investigada per al divendres 16 de desembre, i la resta de testimonis han de comparèixer a partir del 19 de desembre.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya investiga Forcadell després d'admetre a tràmit la querella que va presentar contra ella la fiscalia. L'acusació pública creu que pot haver incorregut en els delictes de prevaricació i desobediència ja que va autoritzar que es tirés endavant el procés constituent, que inclou la convocatòria d'un referèndum.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut