L'informe dels lletrats del TC, en contra d'admetre el recurs de la investidura

RedaccióActualitzat

L'informe dels lletrats del Tribunal Constitucional ha proposat la no admissió a tràmit del recurs presentat pel govern espanyol. El document coincideix amb les tesis de l'informe que va emetre el Consell d'Estat, en el sentit que es tracta d'una actuació preventiva que es basa en la hipòtesi que el candidat no serà present al ple de dimarts, i que no encaixa amb la jurisprudència del Tribunal Constitucional.

El dictamen de l'òrgan consultiu de l'executiu espanyol assenyalava que l'alt tribunal s'ha de pronunciar respecte als preceptes impugnats, no sobre eventuals i hipotètiques interpretacions. El Consell d'Estat va dictaminar que no hi ha base jurídica per interposar aquest recurs.

Els lletrats també adverteixen que la proposta d'investidura no pot considerar-se contrària a l'ordre constitucional basant-se en hipòtesis d'impossible constatació en la data d'emissió del present dictamen, i acabava dient que no hi ha prou fonaments jurídics per impugnar la proposta del candidat a la presidència de la Generalitat.

El dictamen del Consell d'Estat advertia que sí que seria contrària a la Constitució la investidura del candidat sense la seva presència al ple, la delegació del vot o la seva presència a través de mitjans telemàtics. 
 

ARXIVAT A:
InvestiduraJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut