Barcelona

Els líders polítics valoren el sondeig del CIS que dóna el PSC guanyador a Barcelona

El primer dia de la campanya electoral de les municipals a Catalunya ha quedat eclipsat pel sondeig que ha fet públic el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que ha analitzat el possible escenari a la ciutat de Barcelona després del 27-M. El PSC guanyaria i el tripartit podria sumar. Aquest titular ha estat comentat per tots els caps de llista. D'altra banda, la jornada d'aquest divendres també destaca per la primera cita que ha tingut l'expresident Pasqual Maragall amb la campanya. Ha anat a Miravet, on es va gestar l'Estatut.

Actualitzat
L’enquesta del CIS dóna resultats molt similars a l’actual distribució al consistori barceloní. El PSC perdria un escó però encara es mantindria com a força més representativa a 4 o 5 regidors de CiU, que es manté o puja una mica. El PP podria perdre fins a dos regidors i quedar-se amb 5, i tant ERC com ICV-EUiA en podrien pujar un, fins als sis.

El candidat del PSC, Jordi Hereu, creu que aquests resultats són una "bona radiografia" de la realitat, i que s'acosta bastant a les seves expectatives. Hereu no ha negat mai que considera que podria perdre un regidor i que ja firmaria mantenir els mateixos o fins i tot guanyar-ne un més.

Qui no està tan satisfet amb el pronòstic del CIS, és el candidat de CiU, Xavier Trias, que veu tan "cuinada" l’enquesta que li fa "tuf". Trias ha creu que els criteris per fer enquestes del CIS es basen en els resultats de les eleccions generals, i per tant no els fa “cap cas”.

Per part del PP, Alberto Fernández Díaz ha restat importància als resultats de l’enquesta amb l’argument que “hi ha molta gent que vota el PP i no ho diu a les enquestes”. A ERC, Jordi Portabella no sap ben bé com prendre’s els resultats, i diu que la “cuina” de les enquestes li provoca “incertesa”. I Imma Mayol, d’ICV-EUiA, s’aferra a la confirmació que la reedició del tripartit és possible per donar per fet que aquest serà l’escenari l’endemà del 27-M.

Maragall comença per Miravet

Una altra escena del dia ha estat la visita de l’expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, a Miravet. En aquest municipi de la Ribera d’Ebre s’hi va gestar l’Estatut i Maragall no ha volgut obviar el caràcter simbòlic del poble per començar la campanya. Una campanya, per cert, que provoca suspicàcies al PSC per les polèmiques declaracions de Maragall en relació amb l’Estaut i amb el seu relleu com a president de la Generalitat. Maragall ha estat acompanyat de la seva dona, Diana Garrigosa, i de la vicepresidenta del PSC, Manuela de Madre.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut