Brussel·les

Els líders europeus es reuniran per primer cop sense el Regne Unit dimecres

Europa s'enfronta amb un escenari incert

RedaccióActualitzat

El triomf del Brexit s'escenificarà per primer cop dimecres, quan se celebrarà el primer Consell Europeu sense el Regne Unit ni el seu primer ministre, David Cameron. El dia abans, dimarts, els caps d'estat i de govern de la UE es reuniran a la cimera europea, encara de vint-i-vuit.

El president del Consell Europeu, Donald Tusk, ha anunciat la convocatòria d'aquesta reunió poc després de saber-se el resultat del referèndum i l'ha justificat per la necessitat de tenir prou temps per parlar de la nova situació tant amb el primer ministre britànic com sense ell.

El Consell Europeu de dimecres serà la primera foto d'una situació sense precedents: La d'una negociació per abandonar la Unió Europea que hores d'ara no està gaire clar com es farà. S'obre, doncs, un període d'incertesa en què s'haurà de veure com s'acaba negociant el Brexit amb les institucions europees. "En primer lloc discutirem l'anomenat 'procés de divorci', tal com està descrit a l'article 50 del Tractat, i en segona instància començarem un debat sobre el futur de la UE de 27 membres", ha assegurat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut