Brussel·les

Els líders europeus converteixen el referèndum grec en un "sí" o "no" a Europa

Juncker, Schulz, Merkel, Hollande i Renzi són uns quants dels líders que han avisat Grècia de la transcendència de la votació del 5 de juliol

RedaccióActualitzat

Grècia està cridada el 5 de juliol a un referèndum convocat pel seu primer ministre, Alexis Tsipras, per decidir si accepten l'última proposta de rescat de la troica. Però avui, els líders europeus s'han encarregat d'avisar els grecs de la transcendència real d'aquesta votació. No serà només un referèndum per dir "sí" o "no" a l'últim pla. Serà un "sí" o un "no" a Europa.

El primer a expressar-se en aquest sentit i, també, qui ha arrencat la campanya europea pel "sí" ha estat el president de la CE, Jean-Claude Juncker. "Un 'no' en el referèndum, independentment de la pregunta, significaria que Grècia diu 'no' a Europa."

El president de l'Eurocambra, l'alemany Martin Shulz, ha seguit la mateixa estratègia i ha advertit els grecs que en el referèndum de diumenge hauran de triar "entre euro o no euro".

També la cancellera Angela Merkel s'ha expressat en aquest sentit i s'ha mostrat disposada a continuar negociant amb Grècia si el "sí" s'imposa en el referèndum: "Si guanya el 'no', serà una clara decisió en contra de la permanència a l'eurozona." I el mateix ha fet el president francès, François Hollande: ""El que està en joc és una cosa fonamental: saber si els grecs es volen quedar a la zona euro o si assumeixen el risc de sortir-ne."

I el primer ministre italià, Matteo Renzi, ha repetit arguments, en aquesta ocasió, a Twitter.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut