Washington

Els líders del Senat dels EUA arriben a un principi d'acord sobre la controvertida reforma migratòria

Els líders del Senat dels Estats Units han arribat a un principi d'acord sobre la reforma migratòria, que permetria la legalització d'immigrants indocumentats. Les bases del consens entre republicans i demòcrates, però, no són encara prou sòlides com per concloure un debat que els conservadors troben una "amnistia disfressada". L'acord, de moment, preveu que els indocumentats puguin rebre un visat de tres anys renovable en una sola ocasió per fer feines temporals. Els partidaris de la mesura l'avalen, tenint en compte les necessitats del mercat laboral dels EUA.

Actualitzat

Un total de 60 senadors han votat a favor que el debat sobre la reforma migratòria no es tanqui, cosa que han pretès 39 demòcrates en una votació que s'ha fet al Senat nord-americà. La votació es feia al mateix temps que s'anunciava el principi d'acord a què han arribat els líders de la institució sobre aquesta reforma. Un acord que el president del Comitè Judicial del Senat, el demòcrata Arlen Specter, considera una "opció preferible a no tenir llei".

Entre les mesures que estableix l'acord destaca que els immigrants indocumentat podran rebre un visat de tres anys per treballar que podran renovar només una vegada. La mesura atorgaria uns 400.000 visats per a treballadors i els seus familiars, a més d'oferir-los proteccions laborals, una via per a la legalització i una eventual ciutadania dels EUA. Per tot plegat, alguns conservadors han mostrat la seva forta oposició a la mesura, en considerar-la una "amnistia disfressada" per a la regularització massiva.

 

 

Anar al contingut