D'esquerra a dreta, els presidents de Nigèria, Goodluck Jonathan; de Ghana, John Mahama Dramani, i del Senegal,  Macky Sall.
Els presidents de Nigèria, Ghana i el Senegal han mediat en el conflicte de Burkina Faso. (Foto: EFE)
Ouagadougou

Els líders de Burkina Faso acorden un govern de transició i eleccions d'aquí un any

El pacte també inclou l'aixecament immediat de la suspensió de la Constitució, que l'exèrcit havia anul·lat

RedaccióActualitzat

Acord entre els líders dels partits polítics de Burkina Faso per a la formació d'un govern de transició i la celebració d'eleccions generals el novembre de l'any que ve. El pacte també preveu l'aixecament immediat de la suspensió de la Constitució, anul·lada per l'exèrcit a finals d'octubre, i el nomenament d'una personalitat civil per encapçalar la transició.

No obstant això, la trobada, feta aquesta matinada a Ouagadougou, la capital del país, s'ha acabat sense designar ningú per liderar l'executiu provisional. A la reunió hi han participat els presidents de Nigèria, Ghana i el Senegal com a mediadors del conflicte. Des del 30 d'octubre, Burkina Faso es troba immersa en un procés de transició liderat per un govern militar provisional. Després d'una gran revolta popular contra el president Blaise Campaoré, l'exèrcit va materialitzar un cop d'Estat que va deposar per la força el mandatari, fugit del país.

Anar al contingut