Barcelona

Els líders catalans donen resposta als problemes de corrupció, turisme i habitatge

Carme Chacón manté que a CiU no li interessen els ajuntaments i que només se'n recorda quan perd el govern de la Generalitat. Artur Mas, per la seva banda, alerta que els índexs de seguretat ciutadana han baixat des de l'arribada del tripartit. Des d'ERC, Joan Puigcercós diu que el seu partit és l'únic que pot acabar amb la corrupció. El PPC mostra la seva preocupació per la crisi del sector turístic amb un acte de Josep Piqué a Lloret de Mar, i Joan Saura culpa CiU de la falta d'habitatge públic.

Actualitzat

La vicepresidenta del Congrés i dirigent del PSC, Carme Chacón, ha lamentat que CiU "només pensi en les ciutats quan perd el govern de la Generalitat i s'acosten les eleccions", alhora que creu que al "pobre" candidat convergent a Barcelona, Xavier Trias, "se li ha passat l'arròs". En una roda de premsa a la seu del PSC a Barcelona, Chacón ha acusat Trias de "muntar un projecte de ciutat a corre-cuita" i a l'últim moment.

Des d'Igualada, el president de CiU, Artur Mas, ha alertat que els índexs de seguretat a Catalunya estan "baixant" des de l'arribada del tripartit al capdavant de la Generalitat, fins al punt de convertir el país en un "camp d'entrenament de terroristes islàmics i en la porta d'entrada de l'haixix". Mas s'ha fet ressò de les alertes llançades per exemple pel sindicat policial Confederació Espanyola de Policia (CEP), que va denunciar aquesta setmana que a Catalunya es recluten anualment fins a quaranta terroristes islamistes, cosa que ha convertit aquesta comunitat en el centre de reclutament d'aquest tipus d'activistes.

El secretari general d'ERC, Joan Puigcercós, ha afirmat que la seva formació "és l'únic partit de canvi" davant de la corrupció, perquè "ha impulsat dos instruments per fer-hi front", la llei de finançament de partits polítics al Congrés i l'Oficina Antifrau. Segons ha explicat Puigcercós, la llei de finançament de partits polítics, que ERC "ha impulsat", evitarà que els partits "puguin rebre donacions anònimes" i, per part seva, l'Oficina Antifrau es dedicarà "a vigilar les relacions de l'administració pública amb les empreses privades". 

El president del PPC, Josep Piqué, ha mostrat la seva preocupació sobre la crisi del sector turístic en un acte a Lloret de Mar. En aquest sentit, Piqué, que s'ha mostrat confiat de millorar els resultats a les comarques gironines, reclama mesures perquè el turisme continuï sent el motor de l'economia de la zona.

El president d'ICV, Joan Saura, ha assegurat que ICV-EUiA farà de l'habitatge la seva "prioritat principal" a les ciutats i la Generalitat, i ha criticat CiU perquè durant els seus 23 anys al govern català "no es va preocupar" de construir habitatges. Durant un acte a Cerdanyola del Vallès, Saura ha subratllat que el nou pla d'habitatge preveu la construcció de 50.000 pisos com a primer pas per fer front a "un dels problemes més importants de Catalunya". 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut