Desfilada dels legionaris a L'Hospitalet de Llobregat (ACN)
Desfilada dels legionaris a L'Hospitalet de Llobregat (ACN)
L'Hospitalet de Llobregat

Els legionaris fan una manifestació en forma de processó a l'Hospitalet per saltar-se la prohibició de l'Ajuntament

La parròquia de la Immaculada Concepció ha organitzat aquesta manifestació en forma de processó amb veterans legionaris a favor de la "llibertat ideològica"

RedaccióActualitzat

La Germandat dels Cavallers Legionaris de Barcelona ha desfilat finalment per l'Hospitalet de Llobregat. El grup ha decidit convocar una manifestació per esquivar la prohibició de sortir al carrer en processó. La marxa ha tingut caràcter reivindicatiu, però a efectes pràctics ha acabat tenint la forma d'una processó.

La parròquia de la Immaculada Concepció ha organitzat aquesta manifestació en forma de processó amb veterans legionaris a favor de "la llibertat ideològica". Oficialment, en lloc d'una processó, la parròquia ha organitzat una "manifestació religiosa".

 

La marxa ha aplegat un miler de persones. Els manifestants han reivindicat el dret de culte. Lamenten que la ciutat no pugui acollir els legionaris, com sí que es fa en poblacions com Almeria, Màlaga o Còrdova.

Prohibició municipal

El govern municipal va prohibir a la parròquia de la Immaculada Concepció que organitzés una processó amb la participació dels veterans de la Legió.

És el segon any consecutiu que aquesta parròquia convida la germandat dels cavallers legionaris de Barcelona a participar a la Setmana Santa amb format de manifestació, després que l'Ajuntament de l'Hospitalet els denegués el permís per fer processons amb aquesta entitat.

 

Des de la Germandat dels Cavallers Legionaris de Barcelona aplaudeixen la denúncia del sindicat Manos Limpias contra els ajuntaments de l'Hospitalet i Palafolls, on també s'ha exclòs l'entitat de les processons.

Anar al contingut