La Germandat dels Legionaris amb el Crist de la Bona Mort
Palafolls

Els legionaris desfilen a Palafolls malgrat la polèmica

L'Ajuntament de Palafolls diu que la presència dels legionaris és "responsabilitat exclusiva" de la confraria que els ha convidat

RedaccióActualitzat

La Germandat dels Legionaris de Barcelona ha desfilat, malgrat la polèmica, a la processó del Dijous Sant de Palafolls. Entre crits i aplaudiments han tret el Crist de la Bona Mort en processó pels carrers del barri de Sant Lluís. 

Com han fet els darrers anys, els legionaris han estat els convidats per la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria

En un comunicat, l'Ajuntament de Palafolls s'ha desvinculat de la desfilada dels legionaris i assegura que la presència dels militars a la processó és "responsabilitat exclusiva" de la confraria, com a entitat organitzadora. El consistori recorda que el ple va aprovar una moció en què es constatava el rebuig a la presència d'antics legionaris i cossos paramilitars en actes estrictament religiosos.

 

L'any passat, aquesta processó ja va generar polèmica, perquè es va acabar fent tot i la prohibició explícita de l'Ajuntament de Palafolls.

El rector de la parròquia no ha autoritzat els legionaris a fer servir l'església, i la processó del Crist de la Bona Mort ha hagut de sortir des del carrer per fer un circuit circular pel barri. Desenes de persones han rebut el seguici amb aplaudiments i amb visques a la Legió.

 

Anar al contingut