L'entrada dels jutjats de Sabadell, en una imatge d'arxiu (ACN)
L'entrada dels jutjats de Sabadell, en una imatge d'arxiu (ACN)
Sabadell

Els jutjats de Sabadell, tancats per la calor

Inspecció de Treball ha pres la mesura després que s'han superat els 27 graus a l'interior a causa d'una avaria del sistema de climatització

RedaccióActualitzat

La Inspecció de Treball ha ordenat tancar els jutjats de Sabadell a causa de la calor que hi fa. L'organisme ha optat per aquesta mesura després de comprovar les temperatures elevades a què s'arriba a l'interior de l'edifici situat davant del parc Catalunya, que han superat els 27 graus.

Fonts del Departament de Justícia han explicat a TV3 que la situació té l'origen en l'avaria, el 16 de juny, de dos dels quatre compressors del sistema de climatització. Una grua de gran tonatge n'instal·larà un de nou aquest dijous, mentre que l'altre s'ha pogut reparar i es tornarà a muntar el dia 5.

Amb la instal·lació del nou compressor, Justícia assegura que ja no se superaran els 27 graus. Per això ha ordenat a tots els treballadors que divendres tornin a la feina.

L'ordre de tancament ha arribat aquest dimecres al migdia i no ha afectat l'activitat del dia, però és una incògnita com afectarà els processos programats aquest dijous. En qualsevol cas, Justícia considera desproporcionada la mesura i hi ha presentat recurs.

L'edifici té les façanes de vidre i no té finestres, de manera que fa impossible la ventilació natural. Aquest dimecres, la capital vallesana no ha arribat als 30 graus, però durant l'onada de calor de la setmana passada va arribar diversos dies als 36.

El Col·legi d'Advocats de Sabadell va denunciar la setmana passada aquesta situació fruit de "les avaries als sistemes de ventilació i aire condicionat". La institució va qualificar d'"inadmissible" aquesta incomoditat per als treballadors i usuaris.

 

Els jutjats ocupen 8 plantes d'un edifici que en té 17. Està previst que el sistema de climatització es renovi totalment el 2018.

Anar al contingut