Reus

Els jutjats de fora de Barcelona també estan col·lapsats

La jutge degana de Reus, Maria Lluïsa Pubill, ha demanat que el jutjat especialitzat en violència de gènere s'avanci "al màxim possible" perquè la resta de jutjats no vagin tan desbordats. Pubill tem que aquest jutjat pugui "arribar tard". De fet, s'havia de posar en marxa el gener passat i segurament no començarà a funcionar fins a finals d'aquest 2008. Actualment, dels casos de violència domèstica se n'encacarrega el jutjat d'instrucció número 4, que també ha d'atendre les demandes civils de divorcis i separacions derivades d'aquestes agressions i, naturalment, de les tasques pròpies.

Actualitzat

La jutge degana de Reus, Maria Lluïsa Pubill, ha remarcat que aquesta situació comporta un "col·lapse important" dels casos i, per tant, el corresponent retard en la resolució.

Pubill ha dit que "aproximadament el 85% de les víctimes de violència domèstica demanen mesures de protecció". Amb la situació actual "quan arribem potser serà tard perquè el que abans tramitàvem en 15 dies, ara pot estar mesos paralitzat".

El col·lapse dels jutjats de la capital del Baix Camp no només és per l'entrada de casos, sinó també perquè hi ha pocs funcionaris i molts són interins sense els coneixements adequats.

Anar al contingut