Entrada de la Ciutat de la Justícia en una imatge d'arxiu.
Entrada de la Ciutat de la Justícia en una imatge d'arxiu.
Barcelona

Els jutges pro consulta denuncien la publicació de les seves fotogafies del DNI a "La Razón"

Els jutges catalans que van firmar el manifest pel dret a decidir denuncien una utilització il·legal de les seves dades personals perquè s'han fet públiques les fotografies dels seus DNIs a la premsa. Ho han denunciat al jutgat de guàrdia. Els magistrats consideren que hi podria haver un delicte de revelació de secrets.

RedaccióActualitzat

Els 33 jutges catalans que van firmar el manifest a favor del dret a decidir han presentat una denúncia al jutjat de guàrdia per la publicació de la fotografia del seu DNI. Segons l'escrit dels magistrats, el diari "La Razón" ha publicat la fotografia del seu DNI i això suposaria un delicte de revelació de secrets.

El magistrat Xavier González de Rivera i la resta dels jutges que van subscriure el manifest volen que s'investigui qui ha facilitat la difusió de les seves fotografies: "Qualsevol ús d'aquesta informació està penalitzada. Això volem que s'investigui. Quan s'accedeix a la base de dades dels carnets d'identitat, queda un rastre informàtic. Nosaltres hem demanat al jutjat que demani el moviment de les últimes tres setmanes." Els magistrats també tenen la intenció de denunciar els fets a l'agència de protecció de dades.

El sindicat Manos Limpias va presentar fa dues setmanes una denúncia davant del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) contra aquests jutges catalans que van firmar el manifest. Aquest sindicat ultradretà creu que els jutges han incorregut en una "falta molt greu per no acatar la Constitució" i en un "possible delicte de sedició".

Des del govern, el conseller de Justícia, Germà Gordó, va dir fa uns dies que és "impossible qualsevol tipus de sanció per una opinió jurídica justament de persones que hi entenen molt de dret com són els jutges". El conseller responia d'aquesta manera a la possible sanció del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a la trentena de magistrats. El president del CGPJ i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, va criticar l'escrit perquè creu que els jutges no han d'opinar sobre actuacions d'altres poders i que han de mantenir la imparcialitat i la neutralitat en debats que "divideixen la societat".

Anar al contingut