Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona.a
Centre d'Internament d'Estrangers de la Zona Franca de Barcelona.
Barcelona

Els jutges encarregats de controlar el CIE exigiran solucions als problemes interns

Els dos jutges encarregats de controlar el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona preparen una nova resolució judicial. Volen exigir solucions a diversos problemes que van detectar durant una visita al recinte divendres passat.

RedaccióActualitzat

Els dos jutges encarregats de controlar el Centre d'Internament d'Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona preparen una nova resolució judicial per exigir solucions a diversos problemes que van constatar durant una visita que van fer divendres al recinte.

Segons han informat a Efe fonts judicials, els titulars del jutjat d'instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, el jutjat d'instrucció 17, Fernando Luis Criado, i el fiscal especialitzat en Estrangeria Fernando Rodríguez Rey van entrevistar interns del CIE per parlar del funcionament diari del centre.

Durant la visita, que va durar gairebé quatre hores, també van interrogar els interns sobre els últims incidents: la mort d'un ciutadà armeni, a principis de desembre, i una intervenció dels antiavalots de la Policia Nacional, el 31 de desembre, que, segons denuncien els reclusos, es va saldar amb una vintena de ferits.

La resolució que preparen els jutges del CIE plantejarà millores a les instal·lacions i també ordenarà algunes modificacions en el funcionament del centre i en les rutines d'alguns dels professionals que hi treballen, han informat a Efe les mateixes fonts.

El mes de juny passat, després d'altres visites al CIE, els jutges encarregats de controlar-lo ja van dictar un acte ordenant que les ONG hi tinguessin accés diari i facilitant les condicions d'entrada d'advocats que no haguessin estat designats pels interns.

La polèmica pel funcionament del CIE s'ha fet més viva els últims dies perquè diversos diputats del Parlament de Catalunya han denunciat que se'ls havia impedit l'entrada al recinte. Justament, divendres passat van aconseguir entrar-hi fent-se passar per familiars d'interns.

Anar al contingut