Barcelona / Madrid

Els jutges degans se sumen a les reivindicacions i a les protestes decidides per les associacions judicials

Els jutges degans han subscrit un document de suport a les reivindicacions formulades per les quatre associacions judicials espanyoles, que han convocat un acte de protesta pel 18 de febrer i han amenaçat amb una vaga pel 26 de juny si el govern no fa cas de les seves peticions. El document de suport l'han subscrit els jutges degans de Barcelona, València, Saragossa, Bilbao, Sevilla, Màlaga i Palma. El jutge degà de Madrid, José Luis González Armengol, no ho ha fet perquè considera que hi ha altres reivindicacions de les juntes de jutges que també haurien de rebre suport. Armengol, contradient el govern, ha assegurat que els jutges també tenen dret a fer vaga.

Actualitzat
Per intentar trobar una sortida al conflicte anunciat, el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha convocat totes les associacions de jutges i magistrats a una reunió urgent dilluns vinent per analitzar el "document reivindicatiu" que van acordar dilluns passat. Un document en què convoquen un acte de protesta pel dia 18 de febrer i donen un termini de 6 mesos al Ministeri perquè posi fil a l'agulla en la modernització de l'administració de Justícia. Un termini que venç el 26 de juny, data en què per primera vegada a la història de la magistratura espanyola els jutges podrien fer vaga.

El grup socialista al Congrés ha demanat a les associacions de jutges que compareguin davant el parlament. Ramón Jáuregui ha justificat la petició en el fet que "res" del que demanen els jutges "pot resoldre's sense permís del Parlament" i que en cap cas és un atac a la independència del poder judicial, sinó un "enriquiment de la vida parlamentària". En canvi, els jutges consideren que no hi ha cap normativa que els obligi a comparèixer al Congrés els Diputats.
Anar al contingut