Exterior del Palau de Justícia de Navarra (EFE)
Exterior del Palau de Justícia de Navarra (EFE)

Els jutges de la Manada el condemnen per "maltractament ocasional" per apunyalar l'exdona

La sentència reconeix que l'home va apunyalar i intentar asfixiar l'exdona, però conclou que finalment va de decidir "lliurement i de manera voluntària", no matar-la

Actualitzat

Una altra sentència polèmica. Els mateixos jutges que van emetre la sentència de La Manada han considerat "maltractament ocasional" l'atac d'un home a la seva exdona, a qui va clavar un ganivet i després va intentar asfixiar. Tot davant dels seus dos fills, de 3 i 6 anys.

La fiscalia i l'acusació demanaven entre 8,5 i 10 anys de presó per un delicte d'homicidi en grau de temptativa. La sentència, que recull el diari Público, considera "provats" els fets i recull que l'acusat era conscient que posava en perill la vida de la víctima. Tot i això, els jutges consideren que va decidir, "lliurement i de manera voluntària", no matar-la i l'absolt del delicte d'homicidi en grau de temptativa.

El condemnen a 10 mesos de presó per un delicte de "maltractament ocasional". Fins i tot la pena de presó és menys que la que demanava la defensa: l'absolució o dos anys de presó per lesions en l'àmbit familiar.

Notícia relacionada: Una dona atesa cada dia al Clínic per agressió sexual, un 33% més que el 2017

Els fets van passar a la localitat navarresa de Lodosa, l'any passat, durant una forta discussió al domicili familiar. Va ser quan ja portaven sis mesos separats i tres dies abans de firmar els papers del divorci.

El tribunal de l'Audiència de Navarra va condemnar a 9 anys de presó per abusos sexuals, però no per violació, els cinc agressors de l'agressió a una noia els Sanfermines del 2016, cosa que va desencadenar indignació i mobilitzacions a tot l'Estat.

ARXIVAT A:
Agressió sexualViolència masclistaMasclisme
Anar al contingut