Una parella fent-se un petó.
Una parella fent-se un petó.
Barcelona

Els joves tenen la seva primera relació sexual als 18 anys, segons un estudi

Els joves d'avui ho fan per primera vegada cinc anys abans que els seus avis, tot just quan compleixen la majoria d'edat. Així es desprèn de l'estudi "L'adolescent i el seu entorn en el segle XXI", de l'Hospital Sant Joan de Déu, que s'ha conegut aquest dijous. Els autors atribueixen aquest avançament en l'edat de l'estrena sexual al consum d'alcohol i altres drogues, a la pressió del grup d'amics i al fet que tenen menys percepció del risc en les relacions sexuals.

Actualitzat
Els adolescents espanyols perden la virginitat als 18 anys de mitjana, cosa que suposa que tenen la primera relació sexual cinc anys abans que els seus avis, ja que fa 50 anys l'edat mitjana de la primera vegada eren els 23 anys.

Aquestes són algunes dades que es desprenen d'un estudi sobre els joves que aquest dijous ha difós l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona i que, entre d'altres dades, també reflecteix que s'ha multiplicat per 12 el nombre de dones que tenen la seva primera relació sexual abans dels 16 anys.

Una menor percepció del risc de l'acte sexual, les drogues i l'entorn són les circumstàncies que, segons els autors de l'estudi, fan que els joves tinguin relacions abans. De fet, segons l'anàlisi, un 29% dels joves afirmen que han tingut relacions sexuals pressionats pel seu entorn i un 33% reconeixen que han anat massa ràpid en aquest aspecte.

L'estudi també reflecteix que alguns joves tenen relacions sexuals sense protecció, un 13%. Per això, els autors fan una crida per promoure l'educació sexual en la família i a l'escola.


Anar al contingut