Madrid

Els joves podran treure's el carnet de conduir per un euro al dia

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que la Direcció General de Trànsit posarà en marxa a partir del novembre un programa de préstecs de fins a mil euros, amb un zero per cent d'interès, per als joves que es vulguin treure el carnet de conduir. El préstec s'haurà de retornar en un màxim de tres anys, pagant un euro al dia, i els beneficiaris només s'hauran de comprometre a seguir classes d'educació viària. Els beneficiaris del programa de seguretat viària seran els joves que visquin a Espanya i tinguin entre 17 i 18 anys. Es preveu que seran entre 80.000 i 100.000 a l'any.

Actualitzat

"El carnet de conduir per només 1 euro al dia". Aquest és el reclam del programa de la DGT que ha presentat el Ministeri de l'Interior per donar facilitats als joves a l'hora de treure's el carnet. Unes facilitats que pretenen millorar la seguretat viària, reduir el nombre de conductors sense carnet i ajudar-los en el moment d'accedir al món laboral.

Es calcula que es beneficiaran del programa, que va dirigit als joves d'entre 17 i 25 anys i es posarà en marxa al novembre, entre 80.000 i 100.000 joves a l'any. El mecanisme serà senzill, crèdits sense interès a canvi, això sí, amb el compromís de fer deu hores de classes en educació viària. D'aquesta manera, "hi haurà més joves amb permís de conduir però amb millor formació en seguretat viària", ha dit el ministre de l'Interior, que està convençut que la iniciativa "serà un èxit".

Els joves podran seleccionar l'autoescola on vulguin rebre la formació, escollir l'entitat financera amb què es vulgui formalitzar el préstec, que s'haurà de retornar en un màxim de tres anys, pagant un euro al dia, i escollir-ne les condicions; és a dir, l'import que voldrà demanar a préstec i que pot ser d'entre 500 i 1.000 euros.

El president del Consell de Joventut d'Espanya, Mario Esteban Ruiz, que ha titllat d'interessant la iniciativa, ha ofert la seva col·laboració "absoluta" a la DGT per difondre la mesura entre els joves.

Anar al contingut