Lleida

Els joves de Lleida i comarca no veuen l'alcohol com un producte perillós, segons un estudi

Un estudi fet per la Universitat de Lleida i encarregat pel Consell Comarcal del Segrià posa en evidència que el consum d'alcohol entre els adolescents és molt preocupant, no només pel fet que cada cop s'avança més l'edat d'inici en el consum, sinó també perquè es tendeix a pensar que no és perillós. Això també passa amb els que fumen porros. A més, l'informe apunta que els pares dels joves són també cada cop més permissius amb aquestes qüestions. Les dades de l'estudi corresponen als joves de Lleida i comarca, però no difereixen gaire de la resta del territori.

Actualitzat

Segons l'estudi, la majoria dels gairebé 400 joves de la comarca d'entre 14 i 16 anys enquestats consideren que l'alcohol no és perillós. Els autors de l'informe atribueixen aquest resultat al fet que les famílies són cada cop més permissives. Segons l'estudi, gairebé el 85% dels adolescents del Segrià enquestats consideren que és poc o gens perjudicial el consum de vi. A més, el 40% dels menors entenen que fumar-se un porro no és perillós. En canvi, el 71% pensen que el tabac és bastant o molt perjudicial per a la salut, i més del 82% també manifesten que l'"èxtasi" és nociu.

Les dades posen en relleu que el primer contacte amb l'alcohol es produeix molt d'hora. L'edat d'inici de consum de cava és quan encara no es tenen 12 anys, i 13 amb el vi, mentre que els combinats d'alcohol es comencen a prendre als 14 anys. La mateixa edat d'inici és per al consum de cànnabis. L'estudi conclou que aquesta substància tòxica està rellevant el tabac.

Davant dels resultats d'aquest estudi, el Consell Comarcal del Segrià posarà en marxa un seguit d'actuacions. La primera serà la creació d'un servei d'orientació familiar. L'estudi conclou que és necessari un canvi d'orientació en la tasca educadora, amb l'objectiu que els adolescents siguin més conscients del perill de les drogues.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut