Altsasu, Navarra

Els joves d'Altsasu, més d'un any en presó preventiva per agredir dos guàrdies civils

A poques setmanes del judici, Altsasu surt al carrer per demanar la llibertat dels joves per considerar desproporcionada la presó preventiva

Actualitzat

En les pròximes setmanes s'ha de celebrar la vista oral dels 8 joves d'Altsasu acusats d'agredir dos guàrdies civils i les seves parelles en un bar. Tres d'ells són en presó preventiva des de fa un any.

La jutge de l'Audiència Nacional Carmen Lamela els va enviar a la presó, entre altres, per un delicte d'agressió terrorista. Demanen per a tots ells 375 anys de presó. Familiars i amics consideren que és desproporcionat i demanen que se'ls alliberi.

Edurne i Igone, dues de les mares dels vuit joves d'Altsasu, han passat de la indignació a un sentiment d'indefensió durant l'últim any. Han plantat fins i tot un arbre agraint que el poble els faci costat en la petició de llibertat per als tres joves. Igone Goikoetxea reclama justícia, mentre que Edurne Goikoetxea diu que ja no saben on anar.

"Jo sempre penso que s'ha d'esperar que algú posi una mica de seny en aquest cas i que hi hagi una mica de justícia, perquè fins ara, en tot l'aquest any, poca justícia hem rebut."

 

" I després hem anat a Brussel·les, on també hem aconseguir algunes adhesions, estem fent xerrades allí on ens vulguin escoltar, estem intentant fer-nos escoltar, hem fet mobilitzacions més locals."

 


Els familiars i molta més gent no volen que el cas s'oblidi. Fa uns dies, Altsasu va sortir al carrer per exigir l'excarceració dels tres empresonats Els joves processats s'enfronten a una petició d'entre 62 i 12 anys de presó.

 


Per aquest cas Altsasu pot quedar marcat. Així ho tem el seu alcalde, Javier Ollo, de GeroaBai, que veu injusta la imatge d'odi que es projecta.


"No diré que tots però si que molts mitjans de comunicació traslladen una imatge d'un poble que pràcticament vivia en un fustigament continu contra la Guàrdia Civil, un poble que pràcticament, com deien alguns, semblava la Franja de Gaza. Si veiéssiu alguns mitjans de comunicació, i això crec que és una imatge que costarà de netejar."

 

 

Ara, els advocats de la defensa preparen a contra rellotge una nova estratègia després que l'Audiència Nacional ha rebutjat el gruix de les proves inculpatòries dels fets.

ARXIVAT A:
AltsasuTerrorismeJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut