Una persona menjant.
Els qui tenen síndrome d'afartament mengen de forma compulsiva.
Sabadell

Els joves catalans mengen poca fruita i verdura i consumeixen massa alcohol i greixos

Els joves catalans cada cop mengen menys fruita i verdura i en canvi, consumeixen més greixos i alcohol. Així ho conclou un estudi d'un grup de metges de capçalera, presentat a Sabadell. Segons els autors, la influència dels pares podria millorar els hàbits dels seus fills.

Actualitzat
L'estudi, realitzat a uns 160 adolescents catalans d'entre 16 i 19 anys, diu que els joves d'avui tenen un dèficit important en el consum dels grups principals d'aliments; és a dir, la fruita, la verdura i els lactis. Segons la doctora Matilde González, coautora de l'estudi i metgessa de capçalera a Barcelona, "han canviat els hàbits alimentaris", els joves "consumeixen snacks entre hores" i els caps de setmana abusen de l'alcohol. Els autors relacionen aquesta mala alimentació amb el fet que els pares treballen tot el dia i no són a casa per cuinar menjar saludable.

L'estudi s'ha presentat en el marc del 22è Congrés de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària, que es fa a Sabadell el 5 i el 6 de novembre
Anar al contingut