Imatge del cartell del nou espectacle d'Els Joglars, "El coloquio de los perros".
Imatge del cartell del nou espectacle d'Els Joglars, "El coloquio de los perros".
Barcelona

Els Joglars tornen a Catalunya després de 7 anys d'absència

La companyia, ara dirigida per Ramon Fontserè, estrena una adaptació d'"El coloquio de los perros", de Cervantes, demà al Temporada Alta de Girona.

RedaccióActualitzat

Després de 7 anys d'absència als escenaris catalans, Els Joglars tornen a Catalunya amb "El coloquio de los perros", una adaptació de la novel·la exemplar de Cervantes. La companyia, ara dirigida per Ramon Fontserè, l'estrena divendres, 18 d'octubre, al Temporada Alta amb l'esperança que sigui ben rebuda pel públic català.

La companyia, que afirma que aquest allunyament s'ha degut a la manca de contractació dels teatres catalans, ha tornat amb ganes de mirar endavant i conscients de les dificultats del moment, com han explicat l'actriu Dolors Tuneu i l'actual director de la companyia, Ramon Fontserè, a Catalunya Ràdio.

"Tornar a casa sempre t'agrada. Creiem que sí que hi ha un públic; una altra cosa és que hi hagués una dificultat en la contractació", ha dit Tuneu. Fontserè hi ha estat d'acord i ha afegit que de totes maneres "ara és difícil ja compaginar una gira, amb els temps que corren, perquè l'actual és una crisi bestial".

Després d'interpretar personatges com Jordi Pujol o Salvador Dalí, Fontserè es posa ara a la pell d'un gos a "El coloquio de los perros" per reinvicar la llibertat i acarnissar-se amb la condició humana i les seves misèries.

El muntatge arriba ara al Teatre Municipal de Girona després de fer temporada a Madrid i de girar per Espanya i Mèxic. Al gener es podrà veure a Torelló i a l'abril, al Teatre Poliorama de Barcelona. I ara que han tornat, Els Joglars esperen arribar a més poblacions catalanes.

 

Anar al contingut