El nou estadi olímpic de Stratford ha acollit una cerimònia vistosa. (Foto: EFE)
Jocs Olímpics

Els Jocs Olímpics de Londres queden oficialment inaugurats amb una colorista cerimònia

Amb una cerimònia dirigida per Danny Boyle han quedat oficialment inaugurats els Jocs Olímpics de Londres 2012. En l'acte s'han recreat escenes de la vida britànica al llarg de la història repassant-ne els aspectes més rellevants, des de la vida al camp fins a la Revolució Industrial, o les icones més representatives, com Shakespeare o els Beatles.

Actualitzat
Amb una cerimònia dirigida per l'oscaritzat Danny Boyle han quedat oficialment inaugurats els Jocs Olímpics de Londres 2012. En l'acte s'han recreat escenes de la vida britànica al llarg de la història repassant-ne els aspectes més rellevants, des de la vida al camp a la Revolució Industrial, i s'ha al·ludit a les icones més reperesentatives, com Shakespeare o els Beatles.

La cerimònia d'inauguració ha comptat amb la presència de més de 600 ballarins en un Estadi Olímpic ple a vessar, amb més de 80.000 espectadors. Bradley Wiggins, que acaba de guanyadar el Tour de França i esportista de moda al Regne Unit, ha estat l'encarregat de fer sonar la campana que ha iniciat l'espectacular cerimònia.

La reina arriba en paracaigudes

A l'acte, no li ha faltat el sentit de l'humor. Entre les ocurrències més celebrades, la simulació de l'arribada de la Reina Isabel II en paracaiguda escortada per James Bond (Daniel Craig). També han aparegut referències a algunes de les principals figures de la literatura fantàstica juvenil creades per anglesos, com Alícia, Mary Poppins, Peter Pan o Harry Potter. Després d'una successió de clàssics musicals de les principals bandes britàniques, com els Beatles, els Rolling Stones, els Kinks, Jam, Sex Pistols, New Order..., la cerimònia ha conclòs donant pas a la tradicional desfilada dels països. 

205 delegacions i més de 10.000 esportistes

Han completat la desfilada un total de 205 delegacions representant 204 Estats més la delegació que ha desfilat amb bandera olímpica, que ha acollit un atleta del Sudan del Sud i dos de Curaçao. Com és tradició, l'equip grec ha obert la desfilada i després s'han anat succeint per ordre alfabètic les diferents representacions. En total, gairebé 10.500 esportistes –alguns no ho han pogut fer- han desfilat a l'estadi durant més d'una hora i mitja per donar per definitivament inaugurats els Jocs. Pau Gasol ha estat l'abanderat de la delegació espanyola en substitució del lesionat Rafa Nadal.

Un final brillant

Després de la declaració d'obertura dels Jocs per part de la reina Elisabet II, els discursos de Lord Sebastian Coe, president del Comitè Organitzador de Londre 2012, i Jacques Rogge, màxim mandatari del COI, s'ha encès el peveter, que era just al centre de l'estadi. Set joves atletes han tingut l'honor de fer l'encesa. La traca final ha arribat amb l'actuació de Sir Paul McCartney.   







 
ARXIVAT A:
Jocs OlímpicsMonarquiaRegne UnitReina Elisabet II
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut