Esports

El Comitè Internacional confirma que els Jocs Mediterranis de Tarragona s'ajornen al 2018

La comissió d'organització dels Jocs Mediterranis esperava una injecció de 12 milions d'euros del govern espanyol per evitar-ne l'ajornament per al 2018

Actualitzat

El president del Comitè Internacional dels Jocs Mediterranis, Amar Addadi, ha confirmat que l'esdeveniment, que s'havia de celebrar a Tarragona el 2017, s'ajorna i es farà el juny del 2018.

Addadi ho ha anunciat a l'agència de notícies Algerie Press Service aquest dissabte després de la reunió de divendres a Orà (Algèria), on van participar també el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE), Alejandro Blanco, i l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros.

Segons el president del CIJM, la decisió d'ajornar l'esdeveniment es deu a les "repercussions financeres" derivades del retard en la formació d'un govern a Espanya "després de més de 10 mesos de bloqueig".

La proposta d'ajornament la va fer el Comitè Olímpic Espanyol (COE), que ha apel·lat als mesos d'incertesa política a Espanya per explicar el retard del govern espanyol a l'hora de complir els seus compromisos cap a Tarragona 2017.

Pendents de 12 milions d'euros
           
Els Jocs estaven pendents de rebre 12 milions d'euros del govern espanyol per poder cobrir el pressupost operatiu i les obres del centre aquàtic, però les partides encara no s'han concretat. La incertesa sobre l'arribada d'aquests recursos i el fet d'haver aconseguit poc més de la meitat dels 20 milions previstos per a patrocinis haurien precipitat la decisió.

Aquest dissabte, Josep Fèlix Ballesteros, l'alcalde de Tarragona, acabat d'arribar de la reunió del Comitè a Orà, no ho ha volgut confirmar. Ha explicat que, dilluns, el Comitè Internacional dels Jocs farà un comunicat oficial i que fins aleshores no pot dir res. El que sí que ha confirmat és que els Jocs no se suspendran.

"El Comitè emetrà comunicat dilluns al migdia. Per tant, fins dilluns al migdia, no podem dir res. I ho sento. Però sí que és veritat que s'està parlant de tot plegat, però no de suspendre els Jocs en cap cas."

L'organització estava pendent de rebre uns 12 milions d'euros, que es destinarien a construir infraestructures o remodelar-ne d'existents. Els retards començaven a fer perillar la celebració amb garanties d'uns Jocs que, finalment, es disputaran l'estiu del 2018.

Abans de la reunió d'Orà, Ballesteros ja havia reiterat el compromís de celebrar els Jocs a Tarragona, però també la necessitat de trobar una solució davant la situació de falta de garanties per cobrir el pressupost que requereix l'esdeveniment.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut