Sirians protesten contra el president Bashar al-Assad a l'antiga ciutat de Palmira el 2011 (Reuters)
Sirians protesten contra el president Bashar al-Assad a l'antiga ciutat de Palmira el 2011 (Reuters)
Beirut

Els jihadistes d'Estat Islàmic amenacen l'antiga ciutat de Palmira

Almenys 110 persones han mort en combats a dos quilòmetres de la ciutat, coneguda com "la nòvia del desert"

Actualitzat

Els jihadistes d'Estat Islàmic amenacen l'antiga ciutat de Palmira, al desert de Síria, enclavament arqueològic inscrit al Patrimoni Mundial de la Humanitat de la UNESCO.

El director de l'Observatori Sirià dels Drets Humans ha avisat que hi ha combats dos quilòmetres a l'est de Palmira, després que els islamistes hagin pres el control de totes les posicions de l'exèrcit sirià.

Almenys 110 persones han mort en combats als afores de la ciutat, coneguda com "la nòvia del desert", a l'est de la província central siriana de Homs: 70 serien forces del règim de Bashar al-Assad i 40 milicians d'EI. Durant aquest dimecres, el jihadistes han pres el control de la pròxima localitat d'Al-Sujna i la seva perifèria.

L'oasi de Palmira està situat 240 quilòmetres al nord-est de Damasc i acull les ruïnes monumentals d'una gran ciutat que va ser un dels principals centres culturals del món antic. El seu valor és inestimable.

Abans de l'inici del conflicte a Síria, el març del 2011, les ruïnes de Palmira, amb els seus teatres i temples, van ser un dels principals centres turístics del país àrab.

Si Estat Islàmic entra a Palmira serà la seva destrucció, ha dit el director de l'ONG.

Anar al contingut