Barcelona

Els invidents disposaran de paperetes en sistema braille per votar a les eleccions generals

El col·lectiu d'invidents veu atesa una antiga reivindicació: disposar de paperetes escrites en sistema braille. Gràcies a la reforma de la llei electoral, això serà una realitat als propers comicis del 9 de març, trenta anys després de les primeres eleccions en democràcia.

Actualitzat
S'editaran sobres i paperetes amb els noms de les candidatures en sistema braille i finalment les persones invidents podran votar de forma secreta i autònoma, com la resta d'electors, i exercir aquest dret reconegut per la Constitució.

Els interessats en aquest sistema de vot han de sol·licitar-ho al Ministeri de l'Interior a través del telèfon gratuït 900 150 000 durant el període comprès entre el 15 de gener i l'11 de febrer, i disposaran de paperetes i sobres en braille al seu col·legi electoral.

El nou sistema està basat en una de les propostes que l'Associació Catalana per a la Integració del Cec havia presentat al govern espanyol i al Congrés, després d'estudiar durant quatre anys diferents mètodes de votació basats en experiències d'altres països.
Anar al contingut