Els investigadors de La Marató 2011

Els investigadors de La Marató 2011

Els resultats de la recerca sobre la regeneració i el trasplantament d'òrgans i teixits de La Marató 2001 es publiquen en la jornada de cloenda del 18è simposi, en el qual participen científics, associacions de malalts, voluntaris i donants de La Marató.

En la jornada, celebrada el 15 de juny  a la seu del Institut d'Estudis Catalans, els investigadors dels 29 projectes premiats van exposar un conjunt d'avenços en trasplantaments, teràpies cel·lulars i regeneració de teixits que representen millores significatives en el tractament i pronòstic de múltiples malalties. Els projectes es poden consultar en aquest enllaç.

Els doctors Lluís Blanch, director científic del Parc Taulí, i Jordi Barretina, director de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Girona, van assenyalar la qualitat dels 29 projectes realitzats i el volum de centres de recerca que hi ha intervingut. En el camp de la investigació en trasplantaments en destaquen els avenços aconseguits en compatibilitat i rebuig de l'empelt, fent una menció especial a les contribucions de la tecnologia. En aquest sentit, predomina un estudi que a través de la bioinformàtica pot predir la quantitat de medicació que haurà de prendre un pacient trasplantat per evitar el rebuig. En teràpies cel·lulars avançades, són múltiples les investigacions sobre reprogramació cel·lular i generació de cèl·lules pluripotents, un camp molt nou que ha crescut de forma espectacular en els últims anys. Per últim, van subratllar  la diversitat de malalties a les quals es poden aplicar les teràpies de regeneració de teixits, que inclouen cardiovasculars, respiratòries, inflamatòries, renals, metabòliques o neurològiques, entre moltes altres.

La Marató, referent de solidaritat i "miracle sociològic"

 El Dr. Antoni Andreu, director general de Recerca i Innovació en Salut del Departament de Salut, va insistir en el lideratge en l'escenari internacional de la recerca que es fa a Catalunya, que va  qualificar de "miracle sociològic" en el qual té un paper La Marató de TV3.

La cloenda institucional a càrrec de la consellera de la Presidència de la Generalitat, Neus Munté, la vicepresidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i del Patronat de la Fundació, Núria Llorach, i el president de l'Institut d'Estudis Catalans, Joandomènec Ros, va ser un reconeixement a la societat que ha convertit  La Marató en un referent de solidaritat i en un tresor de suport a la salut.
Anar al contingut