Atenes

Els internautes convoquen un boicot als cafès d'Atenes per cars

La cafeïna correrà menys avui pels carrers d'Atenes. Els internautes han convocat per aquest dissabte un boicot als alts preus dels cafès als bars de la capital grega, sobretot a les terrasses i establiments del centre de la ciutat. Allà els cafès són dels més cars d'Europa, segons la Unió de Consumidors NEO INKA, i poden costar entre 2,5 i 6 euros. Per protestar contra aquests preus, els internautes i bloggers volen que aquest dissabte ningú prengui cafè als bars i restaurants sinó a casa seva.

Actualitzat
Els atenencs es queixen des de fa temps del que cobren les terrasses i bars de la ciutat per un cafè, entre 2,5 i 6 euros. La queixa es converteix aquest dissabte en protesta i boicot, convocat pels internautes, que han fet una crida perquè ningú prengui cafè als establiments de la capital grega.

Els bars i restaurants, però, no tenen por del boicot i es defensen de les crítiques. Justifiquen els alts preus d'aquesta beguda tan habitual per l'alt lloguer que paguen pels establiments en llocs cèntrics, pels impostos municipals i pels sous dels cambrers.

A Grècia es consumeixen cada any uns 5.800 milions de tasses de cafè, segons estimacions de la premsa grega, que xifra en 1.800 milions d'euros els beneficis que obtenen els restaurants i bars per servir aquesta popular beguda.
Anar al contingut