Madrid

Els ingressos dels pares comptaran a partir d'ara per calcular qui pot accedir i qui no als 400 euros

El govern espanyol ha explicat que els aturats de llarga durada amb "ascendents familiars" que tinguin ingressos superiors al 75% del salari mínim (481 euros) no podran cobrar l'ajuda. Fins ara, només es tenia en compte els ingressos de la unitat familiar, mentre que ara s'estén a pares que visquin a casa.

RedaccióActualitzat
El Consell de Ministres s'ha tornat a reunir, després de dues setmanes de vacances, amb la pròrroga del pla Prepara, dels 400 euros per als parats sense prestació, sobre la taula. Un pla que "es reordena" amb dues finalitats, ha dit la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría: Que ningú que realment ho necessiti, es quedi sense assistència de l'Estat i per donar suport "a qui més ho necessita". Per això, ha dit, l'executiu ha decidit incrementar de 400 a 450 euros en el cas de desocupats amb tres familiars a càrrec seu. I amb un objectiu clar: "la formació i la inserció en el camí per trobar feina".

Les mateixes finalitats les ha repetit al seu torn en la roda de premsa després del Consell de Ministres, la ministra de Treball, Fátima Báñez, que ha dit que el govern ajudarà "les famílies que més ho necessiten i siguin més vulnerables".

L'ajut per als parats de llarga durada serà de 6 mesos i haurà de ser, ha reiterat Báñez, per trobar treball i fomentar que l'aturat pugui entrar en el mercat de treball. Per això, ha rebatejat el pla Prepara com a "Nou Prepara pel Treball".

Els aturats amb rendes inferiors als 481 euros

Del pla Prepara, que ja es va prorrogar a l'agost i al desembre del 2011, se'n podran beneficiar els parats que han esgotat la prestació d'atur i acreditin rendes inferiors al 75% del salari mínim . Aquestes ajudes seran parcialment compatibles amb les ajudes a les comunitats autònomes i sempre que s'accepti el compromís d'activitats per reinserir-se.

El coixí familiar es tindrà en compte

Ara bé, després d'assegurar que qui ja estigui dins del programa continuarà cobrant, la ministra de Treball ha explicat que els aturats de llarga duració amb "ascendents familiars" que tinguin ingressos superiors al 75% del salari mínim (481 euros) no podran cobrar l'ajuda. Fins ara, ha recordat la ministra, només es tenia en compte els ingressos de la unitat familiar, mentre que ara s'estén a pares que visquin al domicili familiar. D'aquesta manera, ha afegit, el nou barem de renda familiar recollirà el coixí familiar i permetrà "tractar a tots els ciutadans en termes d'equitat".

Fins al 2012, ha dit Báñez, 500.859 persones s'han beneficiat del pla Prepara i 307.029 ja han acabat el programa. D'aquests, però, un 70% no s'han reinserit en el mercat laboral.

Davant d'això, ha assegurat la titular de Treball, "ens veiem en la necessitat de reorientar-lo perquè sigui un programa destinat als que més ho necessitin i millori els mecanismes per al qual es va crear: trobar treball". A més, ha manifestat, s'avaluarà el programa i s'intensificarà la col·laboració amb les comunitats".

La reforma financera s'ajorna

L'executiu espanyol ha deixat per la setmana que ve l'aprovació del nou decret de reforma del sistema financer i la creació de l'anomenat "banc dolent". L'esborrany del decret preveu la possibilitat que el govern espanyol pugui liquidar bancs inviables i deixa clar que els titulars de les preferents de les entitats nacionalitzades hauran d'assumir pèrdues.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut