Mossos d'esquadra i "indignats" a la plaça de Catalunya, el 27 de maig del 2011 (Foto: ACN)
Mossos d'esquadra i "indignats" a la plaça de Catalunya, el 27 de maig del 2011 (Foto: ACN)
Barcelona

Els indignats de la Plaça Catalunya del maig del 2011 demanen al TSJC que imputi Felip Puip

El col·lectiu d'indignats desallotjats de la plaça de Catalunya el maig del 2011 han enviat un escrit al Tribunal Superior de Justícia català en què reclamen la investigació del cas i la imputació del llavors titular d'Interior, Felip Puig.

RedaccióActualitzat
Els membres del col·lectiu d'indignats desallotjats de la plaça de Catalunya de Barcelona el 27 de maig del 2011, volen que el Tribunal Superior de Justícia (TSJC) investigui el cas i imputi l'aleshores conseller d'Interior, Felip Puig.

En un escrit al qual ha tingut accés Catalunya Informació, el grup d'indignats que es va querellar contra els Mossos d'Esquadra demanen al jutjat d'instrucció, que ara s'ocupa d'aquest afer, que traslladi la investigació a l'alt tribunal català, que és l'òrgan competent per imputar Puig. Creuen que Puig i el director dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, van incórrer en els delictes de prevaricació i contra el dret de reunió quan van ordenar el desallotjament de la plaça de Catalunya.

Gabriel Miró, un dels advocats del col·lectiu denunciant, ha explicat: "Entenem que el senyor Felip Puig podria ser responsable d'aquests delictes i, com que és una persona aforada, el tribunal que ha de deliberar sobre aquestes imputacions seria el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya". Els querellants creuen que Interior no va dissenyar un operatiu per retirar objectes perillosos, sinó per acabar amb una concentració pacífica.

L'any passat el jutjat d'instrucció va prendre declaració com a imputats a diversos caps policials, entre els quals hi havia Manel Prat, i va arxivar el cas al·legant que l'actuació policial va ser proporcionada. L'Audiència de Barcelona, però, va ordenar al jutjat reobrir el cas.
Anar al contingut