La celebració del Nakba provoca conflictes entre Israel, Síria i el Líban
La celebració del Nakba provoca conflictes entre Israel, Síria i el Líban
Jerusalem

Els incidents durant la commemoració del Nakba provoquen confrontació entre Israel, Síria i el Líban i causen almenys 25 ferits

La commemoració aquest diumenge del Nakba, el dia en què els palestins recorden la creació de l'estat d'Israel, ha fet esclatar una nova polèmica. Els incidents fronterers que es van produir a les fronteres de Síria, el Líban i Israel han derivat en una espiral d'acusacions entrecreuades i en una onada de violència. De moment, ja hi ha 24 persones ferides i els enfrontaments continuen.

Actualitzat
Israel i el Líban han interposat una queixa a les Nacions Unides pels incidents que van acabar amb una desena de morts i centenars de ferits.

L'exèrcit libanès, a més, ha reforçat la seva presència a la frontera amb Síria, i a més d'instal·lar barreres ha col·locat patrulles que vigilen possibles infiltracions des del costat sirià.

Segons diverses fonts, en els últims dies centenars de civils sirians han traspassat la frontera per fugir de la repressió del règim contra les manifestacions antigovernamentals.
Anar al contingut