Un operari talla una alzina surera calcinada per l'incendi a la zona de les ruïnes de Panissars, al terme municipal de la Jonquera. (Foto: ACN)
Un operari talla una alzina surera calcinada per l'incendi a la zona de les ruïnes de Panissars, al terme municipal de la Jonquera. (Foto: ACN)
La Jonquera

Els incendis de l'Alt Empordà han tingut un cost mediambiental de 143 milions d'euros

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha avançat aquesta xifra en una reunió a la Jonquera amb els alcaldes dels municipis afectats. D'altra banda, entre aquest any i el vinent, tant la Conselleria com el Ministeri d'Agricultura invertiran 3,6 milions en actuacions de prevenció, que permetran retirar troncs cremats o millorar 140 quilòmetres de camins rurals.

RedaccióActualitzat
Els danys provocats pels incendis de l'estiu passat a l'Alt Empordà pugen a 143 milions d'euros en impacte ambiental i forestal. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha avançat aquesta xifra en una reunió a la Jonquera amb els alcaldes dels municipis afectats. Els 143 milions d'euros comprenen, entre d'altres, tota la producció forestal (suro i llenya) que s'ha perdut i els camps de pastura que el foc va arrasar.

"L'objectiu és evitar que un incendi com el de l'any passat es pugui repetir", ha assegurat Pelegrí. Per aquest motiu, entre aquest any i el vinent, tant la Conselleria com el Ministeri d'Agricultura invertiran 3,6 milions en actuacions de prevenció, que permetran retirar troncs cremats o millorar 140 quilòmetres de camins rurals. A més, també es replantaran deu milions d'arbres.

Després de la reunió a la Jonquera, els alcaldes de l'Alt Empordà han destacat aquest projecte d'ordenació forestal i la inversió que s'hi ha començat a fer, però també s'han queixat de les restriccions que els posa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per poder netejar de vegetació els rius i les rieres de la zona cremada. Per fer aquests treballs, per exemple, a l'Ajuntament de Sant Climent Sescebes l'han sancionat amb 50.000 euros.
Anar al contingut