Sant Sebastià

Els impulsors de la concentració abertzale es comprometen per escrit a no utilitzar les sigles ASB

L'acte convocat per l'esquerra abertzale per aquesta tarda al Bilbao Exhibition Center (BEC) de Barakaldo se celebrarà finalment després que 36 dels seus 41 promotors es comprometessin per escrit a respectar les condicions imposades pel jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, segons han informat fonts jurídiques.

Actualitzat
Garzón havia obligat els convocants a firmar davant el jutjat i la Conselleria d'Interior del govern basc una renúncia "a efectuar qualsevol referència directa o indirecta, verbal, visual, estàtica o dinàmica, per mitjà de pasquins, propaganda o manifestacions verbals, comunicats o qualsevol altra forma a l'organització Abertzale Sozialisten Batasuna (ASB), la seva existència, presentació o intenció d'anar a les eleccions amb aquest nom i estatuts".

Entre els altres cinc promotors de l'acte que encara no han firmat l'escrit per desvincular-se d'ASB, dos són a la presó, per això probablement no podran subscriure el compromís. 

L'Ertzaintza elaborarà un informe

En el cas de no haver accedit al requeriment del jutge i celebrar l'acte, tots podrien incórrer en un delicte de desobediència greu a l'autoritat judicial, "sense perjudici d'altres responsabilitats penals" derivades de la suspensió d'activitats que pesa sobre la formació il·legalitzada Batasuna.

En tot cas, el magistrat de l'Audiència Nacional ha sol·licitat a l'Ertzaintza que elabori un informe detallat sobre les incidències que es puguin produir durant la celebració de l'acte de l'esquerra abertzale.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut