Madrid

Els immigrants tenen un 30% més de risc de tenir un accident laboral o de morir a la feina

Els treballadors estrangers a Espanya tenen un 30% més de risc de patir un accident o de morir a la feina. L'accident laboral del Poble-sec on van morir cinc treballadors, quatre d'ells immigrants, avala la tesi ja denunciada pels sindicats i que ara ha donat el Ministeri de Treball basant-se en les últimes xifres de sinistralitat. Es la primera vegada que treball fa una anàlisi dels treballadors estrangers afiliats. Aquesta és la punta de l'iceberg, però ara per ara es difícil saber què amaga el mercat irregular.

Actualitzat

Les xifres demostren que en el cas dels treballadors afiliats la construcció no és, en contra del que es pensa, el sector on més accidents hi ha. La indústria és on les diferències són més notables, sobretot a les empreses alimentàries o les metal·lúrgiques, activitats amb més alt risc.

Els motius de l'alta sinistralitat són diversos: precarietat laboral, manca de cultura de seguretat o el senzill fet que assumeixen els treballs més perillosos per necessitat. Per aturar l'alt índex de sinistralitat, el govern confia en els resultats d'una futura llei que ara està en tramitació parlamentària i que en el cas de la construcció preveu exigir un 30% d'estabilitat laboral i reduir el nombre de contractes a empreses subcontractades.

En termes generals, l'evolució de la sinistralitat a Espanya tendeix a la baixa tot i que s'està per sobre de la mitjana europea. Entre el juliol del 2005 i el juny del 2006, gairebé 1.000 persones han perdut la vida.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut