L'Hospitalet de Llobregat

Els "iaioflautes" de Bellvitge continuen ocupant el CAP de la rambla de la Marina per evitar-ne el tancament

Els veïns del barri de Bellvitge denuncien que en una zona densament poblada, amb uns 30.000 habitants, l'administració vulgui tancar un dels dos CAPs que hi ha i que se'ls obligui a anar a l'Hospital de Bellvitge per fer les visites amb especialistes.

Carmen AmorósActualitzat
La mobilització contra les retallades de Salut

Entre 250 i 300 veïns del barri de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat, ocupen des de divendres al vespre l'ambulatori de la rambla de la Marina, un dels dos que hi ha al barri. Volen fer evident la seva oposició al tancament del CAP.

Els veïns de la zona han d'anar ara a l'Hospital de Bellvitge per fer les visites amb especialistes.

Denuncien que un barri que té una alta concentració de població i on viuen més de 30.000 persones es queda ara amb un únic CAP, el de l'Ermita. El centre d'atenció primària de la rambla de la Marina es convertirà en un centre administratiu.

"El CAP de la rambla de la Marina és un edifici simbòlic", explica la Rosa, de 30 anys, "perquè és com la culminació de les reivindicacions del barri". I és que els veïns del barri de Bellvitge són reivindicatius de mena. Des que es va crear el barri hi ha hagut molta solidaritat veïnal i molta organització interna.

Això ara es reflecteix en aquest tancament. "Hi ha gent de totes les edats, però la majoria són persones grans, dones grans acostumades a lluitar", diu la Rosa, i afegeix que "gràcies a la solidaritat de les persones del barri que no poden venir a quedar-se, tenim una caixa de resistència, aliments de sobre i ja ens hem organitzat en comissions internes." Una d'aquestes comissions és la que es dedica a la comunicació i a la difusió dels continguts a les xarxes socials i al blog.

Els "iaioflautes" han confirmat al 324.cat que estan fent dues assemblees al dia i que, de moment, continuaran tancats al CAP. Cada nit, aprofitant la caixa de ressonància que els proporcionen els blocs de pisos, fan una cassolada a les 21.00 hores.

"Tot plegat està revifant el barri", assegura la Rosa, orgullosa de la iniciativa i del seguiment que en fan els veïns. "Podem resistir tot el temps que calgui perquè el que queda clar és que aquest CAP no es pot tancar".

"La sanitat no es pot gestionar amb criteris de rendibilitat", rebla la Rosa, contundent. "Aquí hi ha molta gent gran que necessita un CAP a prop de casa."

La mobilització contra la banca

El terme "iaioflautes" es va encunyar el 27 d'octubre passat en el marc d'una una nova onada de protestes dels indignats contra la banca. Una mostra de la branca més veterana del moviment es va instal·lar al vestíbul de l'oficina del Banc Santander al passeig de Gràcia de Barcelona amb megàfons i pancartes.

Els indignats de més edat van explicar: "Som de la generació que va lluitar i aconseguir una vida millor per als seus fills i filles. Ara estan posant el futur de les nostres filles i nétes en perill. Estem orgullosos de la resposta social i de l'empenta que estan mostrant les noves generacions en la lluita per una democràcia digna d'aquest nom i per la justícia social, contra els banquers i els polítics còmplices. Estem al seu costat, de sentiment, a les assemblees de barri i també a l'acció. Si volen desqualificar la seva valentia anomenant-los 'rastaflautes', a nosaltres ens poden anomenar 'iaioflautes'."
Anar al contingut