Londres

Els huracans s'intensifiquen per l'increment de la temperatura a la superfície del mar

Un estudi que publica la revista "Nature" assegura que els huracans s'intensifiquen, sobretot a l'Oceà Atlàntic i a l'Índic, per l'increment de la temperatura a la superfície del mar. Els investigadors de la Universitat de Florida que han fet l'informe diuen que també s'està incrementant la velocitat màxima del vent i que, per tant, els huracans són més violents. Aquesta teoria l'han demostrada després d'analitzar l'activitat dels huracans amb imatges captades per satèl·lit durant els últims 25 anys.

Actualitzat

Els científics calculen que un increment de la temperatura d'un grau a la superfície dels oceans fa que s'augmenti la freqüència d'huracans violents en un 31%. Mentrestant, la tempesta "Ike" s'ha convertit en huracà sobre l'Atlàntic i el "Hanna" avança lentament cap a les Bahames, on també es podria enfortir.

Ja poden tornar a casa

Mentrestant, la ciutat nord-americana de Nova Orleans es va recuperant dels efectes del "Gustav". Les autoritats de l'Estat de Louisiana ja han donat permís als ciutadans que en van fugir per tornar a casa seva. Alguns, però, no han pogut esperar més i hi han tornat abans de rebre l'autorització.

Per la seva banda, la Creu Roja espanyola ha destinat 39.000 euros per als afectats del "Gustav" a Haití, Cuba, Jamaica, i la República Dominicana.

En vols saber més? Consulta el blog del temps

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut