Els viatges de l'Imserso corren perill a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre
Els viatges de l'Imserso corren perill a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre

Els hotelers es queixen que l'Imserso no els surt a compte

Els empresaris de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre valoren la possibilitat d'abandonar el programa després de tres anys de preus congelats

RedaccióActualitzat

Els viatges de l'Imserso corren perill a la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre. Els hotelers asseguren que no els surten els números i es plantegen deixar d'oferir places per a la gent gran. Anualment, fins a 35.000 clients de l'Imserso visiten 15 hotels de Salou, Cambrils, Coma-ruga, Sant Carles de la Ràpita i Vila-seca i generen 500 llocs de treball, que ara perillen.

El conveni pactat entre els hotelers i el govern és de fa tres anys. Ara, que s'hauria de renovar i revisar-ne els preus, el govern planteja una pròrroga congelant les tarifes per quart any consecutiu, que són de 21 € per persona i dia en règim de pensió completa. Els empresaris no hi estan d'acord i prefereixen tancar els hotels la pròxima temporada, ja que asseguren que estan perdent diners en termes de manteniment, millora de les instal·lacions i de contractació. Un dels membres de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Eduard Farriol, ha valorat aquesta situació que estan vivint els hotelers:

"El mateix problema hi ha a Benidorm, a la Costa del Sol, a les Canàries, on evidentment no troben llits a aquest preu. I pot ser que hi hagi hotelers a qui interessi treballar-hi, però també repercutirà en la qualitat."

Una de les propostes que es plantegen és la possibilitat de rebre 23 euros, i que siguin els clients els que assumeixin un petit increment en el preu que paguen, tenint en compte la qualitat del servei que s'ofereix actualment. El president de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, David Batalla, diu que no poden assumir aquesta nova pròrroga per al 2018 com proposen els gestors del programa:

"Estem en un entorn positiu del sector turístic en general i això comporta una pujada de costos. En aquest entorn de pujada de costos, el programa no és rendible. El que sí que sabem és que hi ha altres indrets al territori espanyol que tenen altres tarifes més elevades."

A més, hi ha un factor afegit: l'any passat, el govern va rebaixar les taxes de la Seguretat Social com a incentiu per mantenir oberts els hotels a l'hivern. Aquest any, la bonificació s'ha anul·lat.

Els hotels de tres estrelles, en alerta

Els canvis que proposa el govern espanyol en el plec de condicions de la temporada que ve ja van rebre queixes fa unes setmanes. El govern vol donar més bon servei a la gent gran i afavorir les candidatures d'hotels de quatre estrelles. Aquesta prioritat als hotels de quatre estrelles es farà amb uns preus difícilment assumibles per a la majoria: 20 euros per dia i persona amb pensió completa.

Si prosperen els canvis que proposa el govern, els hotels de tres estrelles tindran poques possibilitats de treballar amb Imserso i als de quatre no els seria rendible. Per als hotels de tres estrelles que reben gent gran, això els representa allargar la temporada quatre o cinc mesos i mantenir la plantilla de treballadors. Tot i això, el govern espanyol assegura que no hi ha res en ferm i que encara no s'ha fet l'adjudicació del nou plec de condicions.

A la Costa Daurada hi ha uns 85 hotels, aproximadament, la meitat de tres estrelles i l'altra meitat de quatre.

Anar al contingut