El president del CEHAT, Joan Molas, a la taula sobre tendències del turisme de vacances, aquest divendres 28 d'octubre de 2016. Pla mig. (Horit…
El president del CEHAT, Joan Molas, a la taula sobre tendències del turisme de vacances, aquest divendres 28 d'octubre de 2016. Pla mig. (Horitzontal)

Els hotelers denuncien que un 19% dels turistes que vénen a Catalunya ho fan en establiments sense llicència

ACN Girona.-Els hotelers catalans asseguren que un 19% dels turistes que passen les seves vacances a Catalunya ho fan en establiments sense llicència. El president de la Confederació Espanyola d'Hotels i Allotjaments Turístics (CEHAT), Joan Molas, no es creu que 3,6 milions de turistes vagin a cases de familiars i amics, com diu la Generalitat. Molas està convençut que aquests visitants van a "allotjaments il·legals", gestionats per plataformes que no paguen els mateixos impostos que els hotels i apartaments legals. Segons Molas, aquestes plataformes els fan competència deslleial i no generen llocs de treball. En aquest sentit, reclama més regulació i diu que "l'administració no està fent bé els deures". Amb tot, el president de la CEHAT s'ha mostrat satisfet pel compromís adquirit pel Govern de no repercutir l'augment de la taxa turística en sector hoteler. "No entenem perquè han de ser els hotels qui suporti l'augment, i no altres negocis, com restaurants botigues o museus", ha comentat Molas.

(S'ha afegit l'opinió de la Generalitat en paraules del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget)De la seva banda la Generalitat diu que no està d'acord amb Molas i assegura que actualment hi ha unes 300.000 places de pisos turístics que s'han regularitzat gràcies a "un procés d'aflorament" d'aquests habitatges. El conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha explicat que el govern està "compromès" amb el sector. En aquest sentit, Baiget ha explicat que des de la Generalitat s'està treballant amb un reglament que permeti competir en les mateixes condicions tots els allotjaments.Finalment, Baiget ha afirmat que la taxa turística no afectarà restauradors ni comerciants com havia suggerit Molas. "L'impost no afectarà ni el comerç ni la restauració i, per tant, seguirà en les mateixes funcions que actualment". El conseller ha comentat que qualsevol modificació de la taxa s'hauria de parlar amb tot el sector turístic.

Anar al contingut