Braç d'un donant de sang amb les mans d'una infermera aguantant una bossa de sang.
Imatge d'arxiu d'una donació de sang. (Foto: Reuters)
Barcelona

Els hospitals fan una crida a la donació de sang perquè només n'hi ha per a 5 dies

Les reserves de sang són escasses, només hi ha sang per a 5 dies, però d'alguns grups, com el B negatiu, només n'hi ha per a un dia. És per això que el Banc de Sang i Teixits ha organitzat una Marató de Donants de Sang 2.0 entre el 17 i el 24 de gener.

RedaccióActualitzat

Les reserves de sang globals són baixes, hi ha sang per a a cinc dies, tot i que d'alguns grups, com el B negatiu, només n'hi ha per a un dia. És per això que els hospitals catalans fan una crida a la donació de sang.

Després de les vacances de Nadal és l'època de l'any que les reserves de sang estan en el punt més baix. Això s'explica pel descens de les temperatures i per l'increment generalitzat de la grip durant l'hivern.

Davant aquesta situació i amb l'objectiu d'augmentar les reserves de sang, el Banc de Sang i Teixits ha organitzat una Marató de Donants de Sang 2.0 entre el 17 i el 24 de gener. Pot ser donant qualsevol persona sana entre els 18 i els 65 anys i que pesi més de 50 kg. Tot i això, les dones poden donar sang un màxim de 3 vegades a l'any i els homes, 4.

 

 

Anar al contingut