Pla general de les persones beneficiàries del projecte d'horts socials de la Seu d'Urgell mostrant les claus que han rebut de l'ajunt…
Pla general de les persones beneficiàries del projecte d'horts socials de la Seu d'Urgell mostrant les claus que han rebut de l'ajuntament, amb l'alcalde Albert Batalla, el 19 d'abril de 2018 (Horitzontal).

Els horts socials de la Seu d'Urgell compten amb nous 'propietaris' per als propers tres anys

Actualitzat

ACN La Seu d'Urgell.-Un total d'onze persones jubilades de la Seu d'Urgell han rebut aquest dijous les claus que els permetran explotar els horts socials que té la capital alturgellenca en una finca situada a l'Horta del Valira. L'objectiu de la iniciativa és fomentar la socialització d'aquest col·lectiu i aconseguir, a la vegada, que practiquin activitat física. Els beneficiaris, tres dels quals són nous i els altres vuit repeteixen, podran fer-ne ús durant els propers tres anys. Enciams, pebrots o cebes són alguns dels aliments que hi plantaran alguns d'ells, que han explicat que valoren l'oportunitat que tenen per conrear-les per al seu autoconsum i seguint, a més, criteris ecològics.

El Josep España, que té 66 anys, és un dels tres nous beneficiaris del projecte d'horts socials de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. Explica que, un cop jubilat, va decidir sol·licitar formar-hi part perquè hi veu una manera de seguir practicant exercici. En el seu cas, a més, coneix molt bé l'ofici ja que anteriorment havia tingut un hort durant vuit anys. Mentre, l'Elvira Tortonoves és una de les vuit persones que porta més temps treballant la terra que li facilita el consistori a l'Horta del Valira. Té 81 anys i en fa set que s'hi va apuntar perquè diu que aquesta activitat li permet obtenir aliments ecològics.L'objectiu del projecte és el de promoure una millor qualitat de vida a les persones majors de 65 anys, o que prèviament s'hagin jubilat, duent a terme una activitat que els hi és útil i que es desenvolupa en un entorn natural. En aquest sentit, la regidora de Gent Gran de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Montserrat Bonet, ha destacat els beneficis de la iniciativa, explicant que "a part de conrear i treure un fruit, la finalitat és fer exercici". També ha destacat que, a més de fomentar els hàbits saludables entre el col·lectiu, l'activitat és una eina més de socialització.Les adjudicacions d'horts d'aquest dijous, les quals s'han atorgat a vuit homes i tres dones, són les quartes que tramita l'Ajuntament de la Seu d'Urgell. D'aquesta manera, el consistori vol fomentar també una activitat, com la de treballar la terra, que s'ha anat perdent en els darrers anys en aquesta zona. Inicialment, les convocatòries eren de caràcter anual però després es va decidir ampliar el termini fins a les tres temporades. A banda d'estar empadronat a la ciutat i ser jubilat, un altre dels requisits per poder-hi accedir és que les persones que ho sol·liciten no cultivin cap altre hort.

Anar al contingut