Barcelona

Els homicidis augmenten un 18,5% en l'últim any

Els crims d'Olot han fet que els homicidis i assassinats hagin augmentat fins a un 18,5% en l'últim any. Els assassinats de quatre persones en un banc i d'onze avis en un geriàtric, tots dos casos a Olot, han alterat les estadístiques d'aquest any dels delictes contra les persones. Pel que fa als robatoris amb força en pisos i cases, han pujat també un 17,2%. Malgrat això, globalment, el 2010 van haver-hi una mica menys delictes que durant l'any anterior.

Actualitzat
Els homicidis a Catalunya l'any passat van augmentar un 18,5% en relació amb els delictes de sang del 2009. En xifres absolutes, el 2010 van morir 96 persones assassinades, 15 més que l'any anterior. Aquest augment l'han produït els tràgics fets que han tingut lloc en l'últim any a Olot. D'una banda, el quàdruple assassinat per part d'un home en un bar i una caixa a Olot. De l'altra, el cas del zelador homicida que hauria matat almenys onze avis al geriàtric La Caritat d'aquesta mateixa població.

Els robatoris amb força en domicilis pugen un 17,2%


Pel que fa als robatoris, la majoria de delictes contra el patrimoni han disminuït, però en alguns casos hi ha augments importants. Per exemple, els robatoris amb força en domicilis s'han incrementat un 17,2% respecte al 2009. Se'n van cometre més de 22.400.

La delinqüència disminueix un 1,42%


En general, l'any 2010 es van cometre 545.370 delictes i faltes penals, un 1,42% menys que el 2009. Aquestes són dades de l'evolució dels fets penals, segons els Mossos d'Esquadra, que avui ha fet públiques el Departament d'Interior.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut