Barcelona

"Els homes que no estimaven les dones" és el llibre més venut aquest Sant Jordi

"Els homes que no estimaven les dones", de Stieg Larsson, ha estat el llibre més venut aquest Sant Jordi a tot Catalunya, tant en català com en castellà, segons ha informat el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya. La diada ha consolidat l'èxit de la trilogia "Millenium", "best-seller" en els últims mesos. De fet, la segona part de la novel·la, "La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina", ha estat el segon llibre més venut en castellà i el quart en català, idioma en el qual s'ha endut la segona posició "El silenci", del periodista Gaspar Hernàndez. Completen el podi "L'últim home que parlava català", de Carles Casajuana, i "La soledad de los números primos", de Paolo Giordano.

Actualitzat
Encara no s'ha fet pública la xifra de negoci d'aquest Sant Jordi, però el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya confia ha mantingut la facturació de l'any passat, que la presidenta del Gremi, Imma Bellafont, ha qualificat d'"excel·lent". La incògnita que ja s'ha resolt és la llista dels més venuts, en què s'ha confirmat el protagonisme dels dos volums de la sèrie "Millennium", de Stieg Larsson, que estan a la venda aquí: "Els homes que no estimaven les dones" -primer lloc tant en català com en castellà- i "La noia que somiava un llumí i un bidó de gasolina" -segona posició en castellà i quarta en català.

En català també s'han situat al podi "El silenci", de Gaspar Hernàndez, en segon lloc, i "L'últim home que parlava català", de Carles Casajuana, en tercera posició. Sembla, per tant, que la gent ha optat pels llibres amb distinció, si es té en compte que Hernàndez es va endur el Josep Pla i Casajuana el Llull. També han tingut èxit "L'any del senyor", d'Eloi Vila; "Barcino", de Maria Carme Roca, i "El nas de Mussolini", de Lluís-Anton Baulenas, entre d'altres. 

En castellà, darrere dels dos llibres de Larsson se situa "La soledad de los números primos", de Paolo Giordano

Cercas i Gabancho triomfen en no-ficció

"Anatomía de un instante", de Javier Cercas, i "Crònica de la independència", de Patricia Gabancho, han liderat les vendes en l'àmbit de no-ficció. En català, completen el podi "El món sobre rodes", del jove Albert Casals, i "No m'ho crec", de Joan Majó. Un altre llibre sobre l'economia, "La crisis ninja", de Leopoldo Abadía, ha estat el segon més venut en castellà, seguit de "Todos mis hermanos", de Manel Estiarte. 

En l'àmbit de la literatura juvenil, han encapçalat les vendes "Viatge en el temps", de Geronimo Stilton, i "L'hoste" i "L'eclipsi", ambdós de Stephenie Meyer.

Entre els mediàtics, l'obra que més ha captat l'atenció del públic ha estat el llibre de "Crackòvia", seguida de "Pep Guardiola", de Jaume Collell.

Esmorzar i foto de família amb més de 60 autors

La classificació dels llibres més venuts ha marcat la recta final d'una jornada maratoniana per als escriptors, que signen llibres fins a l'esgotament. Per agafar forces, el món de les lletres s'ha reunit al matí en un acte ja tradicional, l'esmorzar a l'hotel Regina, al centre de Barcelona, una iniciativa que va arrencar fa deu anys. 

Baltasar Porcel, Carme Riera, Ian Gibson, Boris Izaguirre, Luis Racionero, Lucía Etxebarría, Pilar Urbano, Cristina Morató, Maruja Torres, Antoni Pladevall, Juan Eslava Galán, Carles Casajuana, Esteban Martín, Najat el Hachmi, Jordi Sierra i Fabra i Care Santos en són alguns. Potser els grans absents han estat Bernardo Atxaga, que aquest any ha estat el pregoner del Dia del Llibre, i Javier Cercas, que, com s'esperava, ha estat un dels més venuts.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut