Nova York

Els hereus d'un amic de Madoff pagaran 5.472 milions a les víctimes del frau

Els hereus del multimilionari nord-americà Jeffry Picower, considerat el beneficiari més important del frau de Bernard Madoff i amic personal d'aquest des de fa dècades, pagaran 5.472 milions d'euros (7.200 milions de dòlars) a les víctimes del frau, segons "The Wall Street Journal". L'acord assolit per la vídua de l'inversor, que va morir el 2009 a la piscina de la seva mansió d'un atac de cor, amb el liquidador de Madoff i les fiscals generals de Manhattan, és, de lluny, el més gran dels que s'han tancat fins ara en relació amb la trama de Madoff i equival a quatre vegades la quantitat de diners recuperats fins ara.

Actualitzat
En concret, l'acord estableix que 3.800 milions d'euros (5.000 milions de dòlars) seran lliurats a Irving Picard, l'administrador de la liquidació de les societats i els béns de Bernard L. Madoff, i els 1.672 milions d'euros (2.200 milions de dòlars) restants a l'oficina del fiscal general de Manhattan a través de l'embargament dels beneficis obtinguts amb la inversió. L'acord ha de ser ara aprovat pels jutges de la Cort de Districte dels EUA i pel tribunal federal de fallides.

Picower, de 67 anys, havia estat acusat per les autoritats de ser còmplice en la trama del frau perpetrat per Madoff, així com per haver obtingut un total de 5.472.000 d'euros (7.200 milions de dòlars). L'any de la seva mort havia estat inclòs en la llista "Forbes" com un dels 400 homes més rics dels Estats Units. Picower i la seva dona Bàrbara eren amics de Madoff, que compleix una pena de 150 anys de presó després de ser declarat culpable del frau més gran de la història.

Tots els fons recaptats amb el temps aniran a parar al liquidador de Madoff, que fins al moment ha recaptat al voltant de 7.600 milions d'euros (10.000 milions de dòlars) per a les víctimes, que, segons Picard, van perdre 15.200 milions d'euros (20.000 milions de dòlars) durant el frau.

"El fiduciari, com a resultat de l'acord d'avui, està en posició de distribuir aproximadament el 50% de les reclamacions acceptades en el procés de liquidació", ha afirmart l'advocat de Picard, David Sheehan, que ha destacat que la vídua de Picower és "digna d'elogi" per tornar "cada centau" que va guanyar el seu marit amb el frau de Madoff.

A principis d'aquest mes, la família de Carl Shapiro, un altre vell amic de Madoff, va assolir un acord similar per valor de 475 milions d'euros (625 milions de dòlars). Shapiro, que va ser empresari tèxtil de moda femenina, tenia comptes amb Madoff des del 1961 al seu nom i en el de diversos familiars.
Anar al contingut