Barcelona

Els hereus del desaparegut grup Dusminguet presenten el seu últim disc a la Sala Apolo

Nit rumbera a la Sala Apolo de Barcelona. La Troba Kung Fú, sorgida del desaparegut grup Dusminguet, hi presentava el seu últim disc, "Clavell morenet". Rumba barrejada amb altres sons calents com el del "vallenato" colombià, una fusió creada entre les oliveres de la Garriga. Les cançons elaborades a la "Fourni", com ells anomenen l'antiga fàbrica on componen i graven, les han deixat anar volar des de fa mesos a través de la seva pàgina web.

Actualitzat
El conreu de les oliveres i les vinyes a les terres familiars ha estat l'ocupació de Joan Garriga des que ell i els altres integrants de Dusminguet van decidir posar punt final a la història del grup.

Ben aviat, però, va tornar a compaginar el conreu dels camps amb el conreu de cançons a l'antiga fàbrica d'Aigües Fournier de la Garriga, on compon, assaja i ha gravat el primer disc amb la seva nova banda, La Troba Kung Fú.

La barreja de ritmes gira entorn de la rumba catalana, un gènere que, a pesar de la major o menor presència mediàtica, ell assegura que mai no ha perdut força: "Jo crec que a la gent jove sempre li ha agradat la rumba perquè està superviva, i el que transmeten els rumberos és una cosa superviva, i això a la gent jove li agrada". Joan Garriga ha descobert ara una aliança perfecta, la de la guitarra de la rumba catalana i l'acordió del gènere colombià del vallenato.

Les cançons elaborades a la "Fourni", com ells anomenen l'antiga fàbrica, les han deixat anar volar des de fa mesos a través de la seva pàgina web, però el CD complet, que porta per títol "Clavell morenet", està acabat de publicar. La Troba Kung Fú en va fer ahir la presentació a la Sala Apolo de Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut