Estats Units

Els guionistes tornen a la feina i la gala dels Oscars se celebrarà amb tota normalitat

La indústria audiovisual dels Estats Units torna a la normalitat l'endemà que el 92% dels guionistes de televisió i cinema votessin a favor d'acabar la vaga que van iniciar ara ja fa tres mesos i que els membres del sindicat ratifiquessin l'acord a què van arribar el passat cap de setmana. Els guionistes de televisió i cinema, doncs, ja tornen a la feina aquest dimecres i, per tant, la gala dels Oscars es podrà veure amb el luxe i el glamur tradicional el pròxim 24 de febrer.

Actualitzat

Els guionistes de televisió i cinema dels Estats Units no han esperat ni un dia més per tornar a la feina. Ho han fet després que els membres del sindicat de guionistes votessin a favor d'acabar amb els tres mesos de vaga i ratificar l'acord al qual van arribar el cap de setmana passat. En total, han votat a favor de la fi de la vaga el 92,5% dels 3.775 membres del Sindicat de Guionistes dels Estats Units, i ho han fet en els seus centres de Nova York i de Beverly Hills, a Los Angeles. Tot i que s'ha acabat amb la vaga, el text encara ha de ser ratificat en els propers deu dies.

Sigui com sigui, productors i guionistes han firmat la pau laboral després de catorze setmanes de conflicte i això permetrà posar en marxa algunes superproduccions que s'han vist obligades a interrompre's, com la segona part d'"El codi Da Vinci", però sobretot es reprendran els programes i els capítols de moltes sèries que havien quedat a mitja temporada, com "Anatomia de Grey".

La fi del conflicte entre estudis i guionistes permetrà també la celebració dels Oscars amb tota normalitat, és a dir, amb el seu luxe i glamur característics, ja que alguns actors ja havien anunciat que no assistirien a la cerimònia del 24 de febrer en solidaritat amb els seus col·legues.

Anar al contingut