Estrasburg

Els grups del Parlament Europeu a excepció del PP consensuen una declaració sobre el procés de pau

Tots els grups del Parlament Europeu, excepte el Partit Popular, han presentat aquest migdia la resolució conjunta que votaran dimecres que ve a Estrasburg en el debat sobre el procés de pau a Euskadi. El text dóna suport al procés de pau en els mateixos termes que va fixar el Congrés dels Diputats l'any passat. Amb la voluntat d'obtenir el màxim consens possible el text celebra la declaració d'alto el foc, condemna la violència i expressa la solidaritat amb les víctimes.

Actualitzat
Enrique Barón, parlamentari europeu del grup socialista, considera que la resolució serà una mostra de suport moral i polític al govern espanyol, com el text aprovat en el seu moment per avalar el procés de l'Ulster. Baron assegura que si "hem estat solidaris amb britànics o francesos tenim dret a demanar solidaritat". Per això espera la solidaritat dels conservadors d'altres països.

El Partit Popular espanyol assegura que el PP europeu ha assumit les seves tesis i demana que es retiri la resolució conjunta, alhora que ha presentat un text alternatiu molt dur amb el govern espanyol. El parlamentari Carlos Iturgaiz ha arribat a acusar el PSOE de fer de portaveu de Batasuna.

Els diputats liberals no han cedit als arguments del PP, que assegura que s'obre la porta a una modificació de fronteres.

Tancat el text conjunt, queda per saber la llista de convidats a la sessió. El Grup de Suport al Procés de Pau del Parlament ha anunciat la visita d'una nodrida representació basca a la sessió. Els socialistes no veuen malament que dirigents de Batasuna puguin entrar a la cambra, sempre que sigui a títol individual.
Anar al contingut