Barcelona

Els graus universitaris de tres anys arriben al Saló de l'Ensenyament

Els estudiants critiquen que, dels que s'estrenaran al setembre, dos costen més de 8.000 euros per curs

RedaccióActualitzat

El recinte firal de Montjuïc acull la 27a edició del Saló de l'Ensenyament, on es presenta tota l'oferta d'estudis per als joves que acaben l'ESO. Fins al 13 de març, més de 180 expositors ofereixen informació detallada dels estudis de Batxillerat i universitaris, Formació Professional, escoles d'idiomes i cursos complementaris.

Davant de tota l'oferta, la majoria busca sobretot assessorament per acabar de decidir el seu futur. En aquesta nova edició, el Saló reforça el servei personalitzat, amb 81 orientadors que atenen els dubtes dels estudiants. La formació professional industrial hi té un espai preferent i, per primer cop, el professorat pot participar en tallers i seminaris.

Els graus de tres anys són una de les novetats del Saló

Els graus de tres anys són una de les novetats del Saló. Els estudiants critiquen que, dels quatre que s'estrenaran l'any vinent, dos tenen preus per sobre dels 8.000 euros per curs.

En la inauguració, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha assegurat que aquests nous estudis de tres anys s'han decidit per "criteris estrictament acadèmics i consensuats", i ha recordat l'acord pel qual els estudiants cursaran després el primer grau de màster a preu de grau.

 

Crítica de Colau i protestes davant l'estand de l'exèrcit

Un dels estands que hi ha al saló és el de l'exèrcit. I aquest fet disgusta l'Ajuntament de Barcelona. L'alcaldessa Ada Colau ho ha fet saber als dos militars que hi havia durant la visita institucional que hi ha fet. "Preferiríem que no hi hagués presència militar al Saló de l'Ensenyament", ha afirmat Colau, que ha afegit que el seu rebuig ve pel fet que "simplement pensem que cal separar els espais". 

El Ministeri de Defensa ha demanat "respecte" per una institució que és "de les més ben valorades pels espanyols". També ha argumentat que l'exèrcit ofereix una sortida educativa que, del 2013 al 2016, han triat prop de 200.000 persones.
            
Colau no ha estat l'única crítica amb la presència de l'exèrcit. Una trentena de persones s'han manifestat davant l'estand amb pancartes amb pancartes amb el lema "Les armes no eduquen, les armes maten."

El Departament d'Ensenyament reitera que estudia la possibilitat que l'any que ve les forces armades no hi siguin.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut